DIY Blog Challenge – Makeover in Mei

Tijd voor de allereerste maandelijkse DIY Blog Challenge! Ik liep tegen deze challenge aan op Facebook, en het leek me de perfecte stok achter de deur om nu eindelijk echt mijn blog op te starten. Welkom bij mijn allereerste post!

De DIY Blog Challenge van deze maand is:

“koop iets in een tweedehands- of kringloopwinkel en geef het een make-over”

I love deze challenge! Het allerbeste van wonen in de UK is namelijk dat je er op elke straathoek een ‘charity shop’ kunt vinden. In mijn stad alleen zijn er bijvoorbeeld al meer dan tien (en, eerlijk is eerlijk, Cambridge is meer dorp dan stad…). Anyway, dit is wat ik heb gekocht:

– 1 grote lap donkerpaarse canvas-achtige stof (á €2,00)
– 1 rokje maat xxl, groen-wit blaadjes patroon (á £2,00)
– 1 oude bruine nep-leren tas (á £2,50)

En daarvan maak ik een… rugzak!     

 

(OK, I’ll admit: ik zit in een rugzakken-fase… Iemand nog een rugzak nodig?)

 

Voor een uitgebreide how-to, inclusief patroon, zie mijn tutorial

 

 

Stap 1: maak een plan

Niet onbelangrijk. Ik vind het zelf leuk om mijn eigen patronen te tekenen, want dan kan je helemaal zelf bedenken wat voor tas je wilt. Meestal schets ik eerst wat ik in mijn hoofd heb, zet ik er daarna afmetingen bij, en bedenk ik dan welke onderdelen ik allemaal moet maken en wat voor sluitingen ik wil.

 

 

Stap 2: sloop de tas

Dit is mijn favoriete onderdeel. Niet omdat ik graag dingen kapot maak, maar omdat ik er heel blij van word als ik zie wat je allemaal nog kunt gebruiken. In dit geval gaan we voor de ritsen en een stukje nep-leer voor de onderkant van de rugzak, maar als je een beetje voorzichtig doet hou je genoeg stof en sluitingen over voor nog 2 tassen. Overigens moest ik het rokje ook nog even uit elkaar halen, want die wilde ik als stof voor de binnenkant gebruiken.

 

 

Stap 3: maak alles klaar en op maat

De stoffen en ritsen heb ik even gewassen/gedroogd/gestreken. Mijn patronen heb ik geknipt van gebruikte flipchart vellen. Er was meer dan genoeg nep-leer over om bandjes van te maken voor het voorvak, en een handvat voor de bovenkant. Voor de schouderbanden vond ik het spul een beetje te breekbaar, dus daarvoor heb ik een meter webbing besteld van zwaar katoen (1 pond per meter).

 

 

Stap 4: maak eerst ‘losse’ onderdelen

De losse onderdelen waren het voorvak, de flap boven het voorvak, het achtervak (die ik overigens verkeerd om had genaaid, waardoor ik er uiteindelijk maar een extra rits tussen heb geimproviseerd). Het relaxte is dat er nog niet zo heel veel mis kan gaan in deze stap, dus je denkt de hele tijd: “het wordt vet mooi!”. Althans, ik denk dat de hele tijd 🙂

 

 

Stap 5: zet je tas in elkaar

Eerst met speldjes, kijken of alles past en zonodig onderdelen wat kleiner/groter maken. Trust me, het is echt de moeite waard om hier even de tijd voor te nemen (zonde van al die mooie onderdelen als het straks nét niet lekker past). Zelf heb ik (nog) geen naaimachine, dus bij mij duurt deze stap een eeuwigheid. Maar ik vind het eigenlijk wel een lekker werkje, zeker in combinatie met thee en Netflix.

 

 

Stap 6: afwerking

Whoop whoop, bijna klaar! Zitten alle slotjes, gespjes en ritsjes op de juiste plek? Zijn alle naden mooi weggewerkt? Hangt ie lekker op je rug? Well done! Ik had in deze stap een oeps-moment toen ik me realiseerde dat ik de riempjes op de voorkant beter helemaal aan het begin vast had kunnen zetten, zodat de naden zouden verdwijnen aan de binnenkant. Maar ach, een naad meer of minder; whatever!

 

 

Liefs, Lizanne

 

PS. Benieuwd wat de andere bloggers van de maandelijkse DIY Blog Challenge hebben gemaakt? Check it out!

 

Makes and Bakes Decor

Cassie Smallwood

Raven Would

From Evija With Love

Eps and Amy

Happiness Wherever

Post Author: Lizanne

14 thoughts on “DIY Blog Challenge – Makeover in Mei

  […] Makings of Mine […]

  Cassie Smallwood

  (16 mei 2017 - 17:06)

  That’s very cool! I would have never thought to do that!

   Lizanne

   (16 mei 2017 - 21:51)

   Thanks so much Cassie! Very much appreciated! 🙂

  Kileen

  (16 mei 2017 - 17:19)

  Wow, such a great backpack! That looks like a lot of work but so worth it.

   Lizanne

   (16 mei 2017 - 21:52)

   Thanks Kileen! Yeah, I’ll admit it was a lot of work, although if you have a sewing machine it’s probably much faster 🙂

  Evija

  (16 mei 2017 - 17:24)

  Wow, you did an amazing job! Wish I could sew like that! #DIYBlogChallenge

   Lizanne

   (16 mei 2017 - 21:52)

   I bet you can 🙂 Thanks Evija!

  Lianne

  (16 mei 2017 - 21:37)

  Wow I love this project, I would never of thought to deconstruct a bag like that, and I love that you re used a skirt as fabric, a fab upcycle!
  Lianne | Makes, Bakes and Decor

   Lizanne

   (16 mei 2017 - 21:53)

   Thanks Lianne! I love decontructing things, so this project was perfect for me 🙂

  Amy

  (17 mei 2017 - 20:52)

  Wow your had plans and everything, such an impressive project!

   Lizanne

   (17 mei 2017 - 22:34)

   Thank you Amy! 🙂

  Denise

  (22 mei 2017 - 00:50)

  You are very talented. I have to get out the user’s manual everytime I want to thread my sewing machine. 🙂

  Margon

  (3 juni 2017 - 18:52)

  Super cool!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *