Maak je eigen portemonnee!

 

Mijn allerliefste zus heeft een ini-mini leren portemonneetje; ultra-cute, maar ook zwaar aan vervanging toe. Helaas vindt ze er nergens één die even geweldig is als het exemplaar wat ze nu heeft… Daarom heb ik er stiekem één voor haar gemaakt. Fingers crossed dat ze het leuk vindt!

 

Lees hier hoe je zelf ook een mini-portemonneetje kunt maken, voor jezelf of om kado te geven. Dit exemplaar past in elke tas en bij elke outfit! Veel plezier!

 

Je hebt nodig:

– 2 stukjes leer (A), 10.5 x 12 cm
– 2 stukjes leer (B), 10.5 x 7 cm
– stevig draad (zichtbaar, dus kies een mooie kleur)
– 2 drukknoopjes

Tools:

– een stevige naald
– speldjes
– schaar
– een drukknoopjes-tang (of, zoals ik doe, gewoon een hamer)
– lijm (er is speciale leerlijm, maar alleslijm werkte bij mij prima)

 

Leer is duur, maar gelukkig hebben kringloopwinkels het ook. Met een beetje geluk vond ik voor £3.50 pond deze tas, gemaakt van middelgrote stukken onbeschadigd leer. Voor dit portemonneetje gebruik ik eigenlijk alleen de afdankertjes ervan, de stukjes die te klein of raar-gevormd waren om iets anders van te maken. De drukknoopjes heb ik wel nieuw gekocht, voor omgerekend ongeveer £1.00 per stuk. Al met al kostte dit fantastische kado voor mijn zusje dus minder dan £3.00.

 

 

Stap 1

Leg een stuk leer (A) met de goede kant naar beneden voor je; leg daarop het pasje, en daarop een stuk leer (B) met de goede kant naar boven. Speld (A) en (B) aan elkaar vast aan de zijkanten en onderkant van het pasje.

 

 

Stap 2

Teken aan de binnenkant van leer (A) hoe rond je de ronde hoeken van het flapje wilt hebben, en knip het af. Zorg dat je genoeg flapje overhoudt om een drukknoop te kunnen zetten straks.

 

 

Stap 3

Naai (A) en (B) aan elkaar waar de speldjes zitten. Als je bij de bovenrand van (B) komt, ga je gewoon door met stikken op (A) om de rand van het flapje te markeren.

 

Stap 4

Zet een drukknoop zo in dat je het flapje dicht kunt drukken.

 

 

Stap 5

Herhaal stap 1 tm 4 voor het andere setje leer. Aan het eind heb je twee identieke portemonneetjes.

 

Stap 6

Plak de portemonneetjes met de ruggen tegen elkaar. Knip de onderste hoeken aan beide kanten een beetje rond af, en knip eventueel ook op andere plekken de rand wat bij zodat de portemonneetjes precies even groot zijn. Naai dan de onderste rand aan elkaar. Het handigst en mooist is om door de gaatjes te naaien die je al hebt gemaakt voor de losse portemonneetjes. Open de flapjes, en naai de ruggen ook aan de bovenrand (net boven de rand van leer (B) aan elkaar.

 

   

 

Helemaal klaar! Gefeliciteerd!

 

Liefs, Lizanne

Post Author: Lizanne

19 thoughts on “Maak je eigen portemonnee!

  Bianca Schrijft

  (3 juni 2017 - 16:33)

  Zelf heb ik alleen nog een metalen houder voor mijn passen. Soms is het best irritant, want als je contanten hebt, dan gaan ze overal zwerven. Wel handig om het zelf te maken.

   Lizanne

   (3 juni 2017 - 16:58)

   Zeker handig, in dit portemonneetje kunnen je passen aan de ene kant en contant geld aan de andere 🙂

  Mirjam

  (3 juni 2017 - 16:50)

  Wat een leuk idee om dit zelf te maken! Zo heb je echt een heel uniek en persoonlijk cadeautje.

   Lizanne

   (3 juni 2017 - 16:59)

   Thanks Mirjam! 🙂 Dinsdag ga ik het haar geven, hopelijk vind ze het net zo leuk als jij 🙂

  Rob

  (3 juni 2017 - 16:52)

  Zo creatief ben ik niet op dit gebied, dus niet aan me besteed. Al bewonder ik mensen die de creativiteit hebben om zelf mooie dingen te maken wel altijd. 😉

  Rob

   Lizanne

   (3 juni 2017 - 17:05)

   🙂 Dankje Rob!

  Margon

  (3 juni 2017 - 17:12)

  Wat een gaaf idee! Handig dat je door middel van foto’s laat zien hoe je te werk gaat. En heel herkenbaar verhaal trouwens.. Ik had ook zo’n fijne portemonnee, maar kon nergens een zelfde soort vinden. Nu is ie echt gesneuveld en heb ik altijd alles in mijn broekzak of rugzak. Niet ideaal! x

   Lizanne

   (3 juni 2017 - 17:15)

   Haha ja he, soms heb je een item dat ZO perfect is dat je nooit een geschikte vervanger gaat vinden… That’s life 🙂 Maar met deze post kun je altijd nog zelf een poging wagen! Succes!

  Krystle

  (3 juni 2017 - 17:21)

  Wat een slim idee zeg om een tweedehands leren tas te kopen en er dan iets anders van te maken! Ik houd ervan om creatief bezig te zijn en ga dit zeker onthouden!

   Lizanne

   (3 juni 2017 - 17:22)

   Wat leuk! Laat me weten hoe het is gegaan 🙂

  Sandra

  (3 juni 2017 - 17:23)

  Wow, wat knap gemaakt! En wat een goed idee om het materiaal uit een kringloopwinkel te halen!

   Lizanne

   (3 juni 2017 - 17:26)

   Thanks Sandra! Ik haal zo ongeveer alles daar, hihi 🙂

  Sandra

  (3 juni 2017 - 18:53)

  Wat grappig zeg! Ik zou willen dat ik zo handig was. Ik snapte er bij punt 1 al niks meer van. Na nog eens lezen wel hoor, maar het laat zien hoe niet handig ik met dit soort dingen ben. 😉

   Lizanne

   (3 juni 2017 - 18:54)

   Hahaha dat zegt misschien ook wel iets over mijn uitleg-skills!

  Xenia

  (3 juni 2017 - 21:52)

  Wat super leuk zeg!
  Ik ben ook altijd graag creatief in de weer, maar of ik dit ook netjes kan?
  Ik ga het onthouden , heb volgens mij nog een tas die eigenlijk weg moet..

   Lizanne

   (3 juni 2017 - 21:55)

   Jaaa goed idee! Laat je me weten hoe het geworden is?! 🙂

  Chantal Janssen

  (4 juni 2017 - 09:11)

  Lekker creatief en leuk idee! Idd ideaal als je handig bent met naald en draad.

   Lizanne

   (4 juni 2017 - 09:42)

   Thanks Chantal! 🙂

  Els

  (4 juni 2017 - 23:18)

  Leuk idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *